Wij zorgen voor lekkere zoete cherrytomaten die aan alle kwaliteitseisen voldoen

Red LionsControle van de kwaliteit

De kwaliteit van de cherrytomaten moet zowel voldoen aan de eisen van de handel als aan die van de consument. Daarom heeft niet alleen de uitwendige vruchtkwaliteit prioriteit. Alle factoren die van invloed zijn op de smaak zoals: raskeuze, voedingsstoffen, luchtvochtigheid, temperatuur, het optimale oogsttijdstip en bewaartemperatuur, reguleren, doseren en controleren we continue. Het suikergehalte van onze cherrytomaten is een smaakmeter. Wij meten altijd eerst dit gehalte en starten de oogst als de tomaten het optimale stadium hebben bereikt.

Zo zorgen wij voor lekkere zoete cherrytomaten die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.

Kwaliteit produceren

Sweet Lions produceert iedere dag topkwaliteit. Voor de lekkerste cherrytomaten moeten alle factoren optimaal en op elkaar afgestemd zijn. Ook iedere medewerker is onderdeel van dit kwaliteitsproces en is zeer gemotiveerd om eerste klas werk te leveren.

Hygiëne

Bij Sweet Lions staat hygiëne hoog in het vaandel want de consument gaat er vanuit dat alle producten in de winkel veilig zijn. Daarom werken wij uiterst hygiënisch en volgens de strenge normen van GlobalGap. Voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan bij ons voorop. Al onze producten worden door ons voorzien van een dagcode. Ze zijn daardoor terug te traceren naar ons bedrijf, de oogstdag en locatie in onze kas.

Certificering

GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat het voedsel dat hij of zij koopt veilig is. Voor supermarkten heeft voedselveiligheid dan ook de hoogste prioriteit. Daarom is GlobalG.A.P. ingevoerd. Dit staat voor: Global Good Agricultural Practice.  

GlobalG.A.P. verbindt de agrarische sector wereldwijd bij de productie en marketing van veilig voedsel. GLOBALG.A.P. Standaard stelt eisen die wereldwijd aan de agrarische sector worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Retailers vertrouwen op GLOBALG.A.P. Certificering om ervoor te zorgen dat de producten die zij aan hun consumenten verkopen terug kunnen worden getraceerd naar een gecertificeerde productiefaciliteit.

Sweet Lions is sinds 2001 GlobalG.A.P. gecertificeerd.

 

GRASP

  Vanaf januari 2016 is de assessment GRASP met een 100% score toegevoegd aan onze certificeringen. Op deze manier kunnen we garanderen dat Sweet Lions, evenals met de certificering van Global-GAP op het gebied van voedselveiligheid, nu ook met keurmerk GlobalGAP+Grasp op het gebied van arbeidsvoorwaarden de zaken goed op orde heeft. 

Good Agricultural Practice gaat niet alleen over producten; het gaat ook over mensen.

 

On the way to Planet Proof

VIN400550_kleur_kleine_uiting

'On the way to Planet Proof' is een keurmerk voor duurzamer geteelde groenten en fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. Dit keurmerk, vanaf maart 2018 in ons bezit, laat zien dat het product duurzaam is geproduceerd. PlanetProof richt zich op vijf aandachtsgebieden van de Sustainable Development Goals van de United Nations: bodem, landschap & biodiversiteit, water, energie, productie & consumptie en klimaat.

Wij spannen ons onder meer in voor schonere lucht, vruchtbare bodem, betere waterkwaliteit en circulaire afvalverwerking en recycling.

 

IFS Food​

IFS_Food_Box_RGBMet enige trots kunnen we melden dat IFS Food is behaald in maart 2020 met een score op "High Level" en is toegevoegd aan een mooi rijtje certificaten waar we trots op zijn. 

IFS is de Europese marktnorm voor partijen in de voedselproductieketen, met name voor bedrijven die (in)direct aan de retail leveren. In de opzet lijkt IFS veel op de BRC-certificering. Vergeleken met FSSC 22000 gaan de eisen die deze certificering stelt nog iets verder. Met deze certificering garanderen we dat aan de voedselveiligheidsvoorschriften en klantspecificaties wordt voldaan.

Website door Forwart - Sitemap