Gehakttaart met cherrytomaten

Ingrediënten:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taarten (ontdooid)
  • 400 gr. rundergehakt (extra mager)
  • 30 gr. verse peterselie, fijngehakt
  • 250 gr. cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ui, gesnipperd

Materiaal:

Ingevette taartvorm (24 cm doorsnee)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200*C. Bekleed de taartvorm met het deeg, plakken goed aandrukken. Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan. Druk de gehalveerde cherrytomaten met het snijvlak naar boven in het gehakt. Bak de taart in het midden van de oven 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart ui de over en bestrooi de resterende peterselie erover. Lekker met een frisse salade en brood.

‹ Terug naar de recepten

Website door Forwart - Sitemap